Handleiding

Bij profielmodule Promoten, Presenteren en Verkopen ga je leren hoe je een onderneming start. Dit gaan we doen aan de hand van het project Day for Change.

 “Dit project is in samenwerking met Day for Change en met gebruikmaking van hun lesmateriaal tot stand gekomen.”

Day for Change geeft jou de kans om mee te doen aan een bijzonder project:

De Day for Change Actie

Tijdens de Day for Change Actie leer je hoe het is om een wereldburger te zijn, leer je hoe je moet ondernemen én leer je omgaan met geld. Met een microkrediet (een kleine geldlening) van Day for Change zet je samen met anderen een eigen bedrijf op. Met de winst die jullie maken, steun je ondernemende mensen in ontwikkelingslanden zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen.

De Day for Change Actie is een uitdaging voor jou en je groepje om te leren hoe je een bedrijf opzet en dit ook echt uit te voeren.

In deze module ga je eerst aan de slag met de lesbrieven. Hier leer en oefen je alle vaardigheden die je nodig hebt voor het opzetten van een bedrijf, hoe je je bedrijf goed kunt presenteren en promoten en hoe je een goed verkoopgesprek houdt.

 

De docent zal de instructielessen verzorgen. Daarna ga je in je werkgroepje aan de slag met de lesbrieven. De opdrachten die je hebt gemaakt, laat je ter beoordeling zien aan je docent.

Jullie hebben 8 weken de tijd voor deze module. Elke week bestaat uit 12 lesuren. De eerste 2/3 weken gebruik je voor de instructie en oefenen van de vaardigheden die je nodig hebt voor het project om een eigen onderneming te starten.